project side tracked / willys go kart

Welcome to DezertRangers
Join the community. Register today for all the benefits of membership.
Register

turbocourier 79

trying to build it all
Apr 5, 2005
1,551
42
48
southern oregon
#85
i think it is slightly under driven
the motor still bogs out when trying to climb something so not sure what to think there
i think i might try and log splitter 2 speed pump next
pretty fun learning this stuff when it works out better each time
 

turbocourier 79

trying to build it all
Apr 5, 2005
1,551
42
48
southern oregon
#89
ya going to need a heat shield under there or something. cross that bridge when i get there i guess
there is about no extra room under the hood
the spark plug boot is about 1/4" too tall for the hood to close. this is even after i trimmed it down. i need a 90 degree style
 

turbocourier 79

trying to build it all
Apr 5, 2005
1,551
42
48
southern oregon
#90
sooo i got the whole new mess together pretty painlessly
for some dam reason there is something slipping/bypassing pressure
for log splitting powerful shit it does not really have any kind hydro-static feel
it slips easy when driving on flat ground at half throttle or more
i can stop it while driving with the brakes and full throttle it no trouble. zero speed all revs
i cranked the spool valve all the way down and that made no change
i imagine the pump has no internal bypass?

https://www.ebay.com/itm/11-GPM-Hyd...e=STRK:MEBIDX:IT&_trksid=p2057872.m2749.l2649

this is the valve

https://www.ebay.com/itm/PRINCE-HYD...75-T4-ESA1&_from=R40&rt=nc&_trksid=m570.l1313

i can see the resivior flowing lots of fluid when power braking it at no speed. so i think the pump is there but why no balls on the valve???????











 
Last edited:

Latest posts

Today's birthdays

New Threads

New Classifieds

latest desert trips

Member Builds